Dec 1, 2009

Fashionable AIDS day

Image Hosted by ImageShack.us

December 1st isn't only the first day of christmas because also World AIDS day. Since 1995 the day has been dedicated to raising awareness about the tragic illness. Every year on this day you can buy the famous AIDS-ribbon, but there's also some fashionable ways to give some to money to different AIDS fonds. Jimmy Choo has made a corroboration with The Elton John AIDS Foundation. Here's a selection from the line and you can see more here and it's possible to buy it there too.

When you talk about HIV/AIDS it's hard not to mention condoms also. This might be a bit personal, but I've never had unprotected sex because I've been kinda "forced" to use condoms all my life since I might be allergic to some of the hormons that are in a lot of different kinds of birth control. I thought it was a bit annoying when I was younger, but now I actually feel very safe knowing that my chances of ever catching a nasty STD are very slim. Most of us know that when you have a random sex/one night stand then you must use a condom, but what about when you meet a new guy that turns into a boyfriend. Most people just drop the condom and go over to being on the pill instead. But saying out loud that "now we're a couple" doesn't make the new hot boyfriends STDs go away. They're still there if he had them in the first place! So people - get tested before you loose the condom!

-----------------------------

1. december er ikke kun den første dag i julemåneden - det er også World AIDS day. Siden 1995 har denne dag været dedikteret til at skabe awareness om den tragiske sygdom. Dagen bliver også brugt på at samle penge ind til forskning inden for området ved bla. at sælge den klassiske AIDS-sløjfe. I år er der også nogle fashionable måder at hjælpe på, da Jimmy Choo har lavet et samarbejde med The Elton John AIDS foundation. I kan se nogle af tingene her på disse billeder og ellers kan i se og købe hele kollektionen her.

Og nu når vi snakker HIV/AIDS, så er det lidt svært at undgå, at snakke om kondomer. Det her bliver lidt personligt, men med sådan et seriøst og vigtigt emne som AIDS så synes jeg det er vigtigt. Jeg har altid selv været "tvunget" til at bruge kondom, da jeg ikke kan tåle nogen af de andre ting der er på markedet bla. pga. for højt hormon-indhold (p-piller fx). Jeg har prøvet mini-piller, men det reagerede min krop ikke særlig godt på. Derfor har jeg aldrig haft ubeskyttet sex og det er egentlig en rigtig tryg følelse jeg sidder tilbage med når jeg tænker på det. Selvfølgelig er jeg ikke 100% safe, da HIV/AIDS kan videregives på andre måder, men det er en af de måder der er flest der bliver smittet via. De fleste af os har lært, at man skal bruge kondom når man har random sex/one-night-stands, men hvad med kærester? Fordi man siger "nu er vi kærester", så betyder det jo ikke at de eventuelle sygdomme som ham den nye hotte fyr har, så forsvinder fordi han får det label der hedder "kæreste"? Så bliv testet inden i smider kondomet med nye kærester. Anne Sofie fra SidneyLise har skrevet et brandgodt indlæg om det her.

(For god ordens skyld skal det lige nævnes, at jeg faktisk har ladet mig teste for lidt forskelligt bare for at være helt sikkert (there was nothing there), men faktisk ikke lige med HIV/AIDS. Måske skulle man gøre det for at sætte et godt eksempel?)

Image Hosted by ImageShack.us

6 comments:

Megan Wolf said...

It was so great of you to post this! Its important to get awareness out there for both safe sex, and the tragic disease that is HIV/AIDS. I'm glad you are helping to promote awareness!

xoxo

thediscerningfashionista.blogspot.com

Manja said...

Jeg har været sammen med min kæreste i fem år nu og var faktisk aldrig blevet testet for HIV indtil sidste år. Synes ikke der er så meget snak om det i Dk. Kan for eksempel huske, at min danske læge spurgte mig om min kæreste havde været i Afrika, for ellers var der ingen grund til at blive testet for HIV!
I Frankrig er det til gengæld fuldstændig almindeligt og derfor tog jeg også langt om længe testen sidste år. Endte faktisk med at gå og blive temmelig bange for resultatet. Heldigvis var der ingenting, men så ved man det i det mindste.
Så det jeg egentlig ville sige var: Godt indlæg, Danmark trænger helt sikkert til mere opmærksomhed omkring HIV!

//Manja
http://manjalytz.blogspot.com

gemma said...

I agree w/ Megan!
well done :)

xx

Average Joanna said...

Synes du skal tage den HIV-test, både for at være et godt eksempel, men også fordi man føler sig så dejligt ren og rask bagefter. Fik taget en i foråret, og var så glad for det bagefter. Og så er det jo bare en blodprøve... Værd at foretrække frem for gyn. undersøgelse, synes jeg.

Miss Jeanett said...

Thank you guys - I'm glad you liked this post!! It's so important!

Joanna - du har ret, man burde komme afsted!

Anonymous said...

l?rt en masse