Oct 31, 2010

Er din make-up testet på dyr?

Photobucket

For et par dagen siden havde jeg en interessant snak med Kia og Guapízimo på twitter om dyretestet make-up og beauty produkter. Guapízimo linkede til denne liste, hvor i kan se hvilke mærker der stadig tester på dyr. Jeg var ret overrasket over at se, hvor mange mærker der stadig tester på dyr. Især var det helt store chok for mig BODY SHOP!! Er det ikke hele deres koncept, at de netop IKKE tester på dyr? Personligt bruger jeg slet ikke produkter derfra, da de er så stopfyldt med parfume, så det halve kunne være nok (især deres bodybutters som alle elsker... der er en grund til de dufter så godt og det er parfume en masse!). Heldigvis bliver det fra 2013 helt forbudt, at sælge dyre-testet produkter i EU.

Jeg har taget et kig i mit make-up lager (så kan i også se hvad jeg bruger til daglig af make-up)og tjekket, hvilke af mine faste produkter der er okay og hvilke der ikke er. Det deler sig faktisk 50/50 hos mig. Min foundation og blush fra Bourjois Paris (som egentlig er et par sæsoner gammelt Chanel make-up der sælges under et andet navn) tester ikke på dyr. Det gør min pudder fra H&M Cosmetics heller ikke og det samme gælder for ELF, hvor er pt bruger deres læbestifts meget. Tilgengæld tester L'Oreal på dyr og de er producenter af min all-time favorit mascara. Jeg har aldrig fundet en mascara der kommer op på siden af den. Jeg var overrasket over at se, at Essie også tester på dyr - men forklaringen der finder man i, at det er L'Oreal der ejer Essie. Det samme gælder min Maybelline eyeliner som også er ejet af L'Oreal.

Har jeg så tænkt mig, at droppe nogle af mine faste produkter? Hvis jeg skal være helt ærlig, så bliver jeg nødt til at svare nej. Jeg vil blive ved med, at bruge de produkter som er blevet fast inventar hos mig (især min mascara har jeg svært ved overhovedet at overveje, at sige farvel til). Hvis det havde været min pudder eller min blush der var synderen, så havde jeg nok kigget mig om efter et andet mærke, men de andre ting er FOR gode til jeg vil stoppe med dem. MEN listen gør den forskel for mig, at når jeg skal ud og finde et nyt produkt, så vil jeg helt klart ha' i baghovedet hvem der tester på dyr. Om lidt over 2 år behøver vi heldigvis slet ikke at tænke på det mere...
Klarer jeres make-up sig igennem listen eller er de nogle af synderne? Og vil i skifte dem ud, hvis de er testet på dyr?


I found this list the other day that shows which brands who do product testing on animals. I checked my own make-up to see i any of that is tested on animals. My things from Bourjois Paris, H&M and ELF are not, but the things from Maybelline, L'Oreal and Essie are. I also found out that The Body Shop DO test on animals - I thought they were against that? Would you change your make-up brands if your make-up was tested on animals?

21 comments:

Rikke'M said...

Hvor er jeg lettet over at MAC ikke tester på dyr. Det ville jeg virkelig have svært ved at håndtere.
Ang. body shop, så vidste jeg det egentligt godt. Og jeg forstår det virkelig ikke. Det er så latterligt, at de praler af alle deres gode støttesager, når de samtidig dyretester. Det er jo hip som hap.

Jeg ved ikke, hvad jeg ville gøre, hvis et af mine yndlingsprodukter dyretestede. Det gør de heldigvis ikke, så jeg behøves ikke tage stilling til det.
Det er dog værd at lægge mærke til, synes jeg. Og jeg vil bestemt tænke mere over det, når jeg handler kosmetik.

Miss Jeanett said...

@ Rikke
Ja, især fordi Bodyshop har været meget kendt, at de netop ikke benyttede sig a dyretestning. Sjovt at der ikke er flere der har råbt op om det?

june... said...

Jeg er virkelig overrasket over at body shop tester på dyr. Og er overlykkelig over MAC ikke tester, da det er mit all time favorit mærke...

Men æv over Christian Dior, som laver min yndlingsmascara :( Må bare finde et andet alternativ. Jeg vil simpelthen ikke støtte dyre-forsøg. Jeg har dog tænkt mig at bruge tingene op, da jeg ikke går ind for at smide ting ud, uden at bruge det færdigt :)

Jeg synes, at det er super fedt, at du tager det op! Stor respekt!

/June
pixeleret.blogspot.com

Anonymous said...

Er du sikker på at Body Shop tester på dyr? Står der ikke på deres produkter at de ikke tester på dyr? Jeg har også kigget på en hjemmeside, der står at de ikke gør. :)

Thea said...

Jeg bruger Helena Rubinstein mascara og eyeliner, Dior blush og har en del Essie lakker! På plus siden bruger jeg Clinique foundation og mineral pudder samt mine eneste læbestift er fra mac, så det er også ca. lige fordelt.

Jeg vil give jer andre helt ret i, at the Body Shop markedsfører sig misvisende. Hvis der er nogen, der fylder deres produkter med parabener (også propylparaben, som EU mener kan være evt. hormonforstyrrende) og parfumer så er det virkelig dem. Vi indfanges nemt af den lækre emballage, de kraftige dufter og fokus på aids, økologisk mandelolie, men man glemmer tit at tjekke, hvad resten af produktet indeholder. Jeg holder mig personligt langt fra body shop og at de også tester på dyr - føj føj!

Generelt er L'oreal også kendt for at være dem, der fylder flest kemikalier i deres makeup, cremer osv, men det er jo svært at undgå dem, når de ejer flere forskellige firmaer.

Jeg er virkelig skuffet over at Kiehl's tester på dyr, der brander sig på at have en lang lidt apoteker agtig tradition - ikke så sejt!

Generelt vil jeg virkelig virkelig have svært ved at undvære min mascara fra HR, lash queen er min absolut favorit - blush og eyeliner er nemmere at finde alternativer for. Men jeg vil helt sikkert tage den med videre og finde mig et mere venligt alternativ!

Det var ikke for at pege fingre af nogen, blot min mening :)

Thea Nielsen said...

Synes virkelig godt om det her indlæg!
Det er vigtigt at der kommer mere fokus på emnet,
og det er meget overraskede at finde ud af at rigtig mange make-up mærker tester deres prudokter på dyr.
2 af mine veninder og jeg skal netop til at skrive et projekt om emnet, da vi har projektuge i uge 45.
Synes også det er fedt du skriver om det,
her i din blog!
Stor respekt for det! :-)

KH Thea.

Klejs said...

Tankevækkende... Har aldrig handlet body shop, for jeg mente at der var noget fusk over dette grønne, selvfrelsende mærke. Min intution tog ikke fejl.

Men bruger L'Oreal mascara. Må bare skifte. Heldigvis er MAC en favorit også.

Sacha said...

Hvis jeg nu husker min biokemi ret (og det er alligevel et par år tilbage), så bliver alt testet på dyr, måske ikke som samlet produkt, men de enkelte dele som et givet kosmetik/hudplejeprodukt består af.
(Fordi det er lovmæssigt bestemt og husker jeg ikke meget galt så står EU bag dette direktiv)

Nu er jeg ikke den store fan af EU, og dette direktiv gør ikke at mine følelser for EU bliver varmere, for hvordan vil man så sikre sig at produkterne ikke giver kraftige allergiske udslæt eller ting der er værre?

Så nej, jeg tænker ikke på om bestemte mærker er testet på dyr eller ej, til gengæld betyder parfumemængden i produkter en del hos mig.

Men debatten for/imod dyretest er altid spændende.
:)

Miss Jeanett said...

Tak for jeres response piger - fedt at høre jeres meninger!

@ Anonym
Ja, det gør de. Det gjorde de ikke i starten, men i 2006 blev de opkøbt af L'Oreal og det er derfor nu dem der bestemmer over deres produktion. Så nu bliver der testet på dyr.

@ Sacha
I know - men det nævnes der også på den side jeg linker til. De produkter der der gives grønt lys er dem der hverken tester ingredienser eller slut produkt på dyr.

@ Thea
Jeg er helt enig - jeg var fan af Body Shop i mine teenageår indtil jeg fandt ud af, hvor stoppet med skidt deres produkter er.

Sophie said...

Er der nogen der ved hvordan de vil teste produkter, når det fra 2013 bliver forbudt at sælge dyretestet produkter?

Mara said...

Bourjois DOES test on animals. The Body Shop is owned by L/oreal which is one of the worse.

I definitely choose products which are not tested on animals. You can find products from cheap to expensive, which are not tested.

For those who don't care about this...just look on the internet at some pics or movies, to see what they do to the poor animals.. and for what?!

Amanda said...

kan bare ikke forstå det med at body shop skulle teste deres produkter på dyr, når de skriver det her på deres hjemmeside: 'The Body Shop has always believed passionately that animals should not be used for cosmetic testing. We have never tested our products on animals. Similarly, we insist that all our suppliers have not tested their ingredients on animals for cosmetic purposes.'

lyver de???

Sarah said...

Bare sådan BTW - The Body Shop tester ikke på dyr.
http://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdonttest.pdf

(http://www.peta.org/living/beauty-and-personal-care/companies/default.aspx)

Så måske var det en god idé at rette det :)
Bare når din blog er relativt stor - og den slags breder sig fra læsere til venner osv.

- Sarah.

Caterpillarcat said...

Jeg mener at grunden til Body Shop må skrive på deres side at de ikke tester på dyr, er fordi de er et "selvsændigt" brand. Men det ændrer bare ikke på at dem der ejer og plejer Body Shop stadig er et at de firmaer der tester allermest på dyr. Virkeligt et skuffende sell-out. Da Body Shop åbnede i Danmark solgte de badges i butikkerne hvorpå der stod "Against Animal Testing". Men det var de så åbenbart kun indtil den dag de blev tilbudt penge for at komme i stald hos dem der tester allermest.

Forresten! Hvis du mangler en god mascara i stedet for den fra L'Oreal, så bruger jeg en fra Makeup Store. Tror blot det er deres standard mascara. Men den er seriøst den bedste jeg nogensinde har haft. Og den er ikke testet på dyr. Win... :)

Miss Jeanett said...

Til jer der skriver at Body Shop ikke tester på dyr:

Det gjorde de heller ikke indtil 2006, men i det år blev de opkøbt/overtaget af L'Oreal som nu styrer Body shop og de tester på dyr. Så det er nok fordi de ting i har fundet er enten gamle eller fordi det ikke er gået op for folk at Body Shop nu er eget af L'Oreal.

@ Caterpillercat
Præcis - de var nemlig rigtig meget imod det indtil de i 2006 solgte ud og lod sig overtage af L'Oreal.

Sarah said...

Men at de er blevet overtaget, betyder jo ikke nødvendigvis at lige præcis DE produkter er testet på dyr - bare at deres moderselskab (eller hvad det hedder) ikke har regler imod det :)

Miss Jeanett said...
This comment has been removed by the author.
Miss Jeanett said...

@ Sarah
Det betyder at de penge du betaler for produktet går til et selskab der er gør brug af testning på dyr. Så det kan vel være det samme?
Og det betyder¨, at de ingredienser de evt får fra L'Oreal er testet på dyr selvom deres Body Shop slut-produkter måske ikke er.
Det svarer til at du godt vil købe en mascara fra Dior fordi, at lige præcis ingredienserne til mascaren ikke er testet på dyr, men du ikke vil købe en Dior læbestift, fordi nogle af ingredienser til den er testet på dyr. Pengene går jo samme sted hen, når du har betalt? Body Shop er jo ikke et firma mere - de er et brand under L'Oreal.
Desuden vil jeg godt vædde med at de formuleringer ang deres modstand mod dyreforsøg er formuleret før de blev overtaget. Det virker lidt underligt, hvis L'Oreal har udformet dem, når de er storforbrugere af den slags. Derfor er det mit bud, at L'Oreal ikke har fjernet det, da de overtog dem i håb om at folk forblev i troen om at Body Shop stadig var imod (og derfor ikke mistede kunder).

Sarah said...

Ahh, rigtigt - den vej rundt havde jeg ikke overvejet den. Jeg tænkte bare på, at man måske ikke ville benytte et produkt, der var testet på dyr, ikke at man ikke ville støtte sagen, hvis du forstår.

Jeg har aldrig gået op i om det er testet på dyr (jeg har ikke rigtigt tænkt over det), men jeg synes at det er en interessant diskussion. Og selv om jeg ikke har gået op i det, så glæder jeg mig til at det bliver forbudt i 2013 :)
Det er faktisk utroligt at så mange større mærker stadig tester på dyr - det må koste dem nogle kunder alligevel.

Charlotte said...

Hej.
hvor har du fundet ud af, at det bliver helt forbudt at sælge dyretestet produkter?

hvilken hjemmeside?

//Charlotte.

Miss Jeanett said...

Hej Charlotte
Jeg fik det afvide af flere jeg kendte og så googlede jeg det bare - så dukker der en masse sider op :)