Jun 12, 2010

I'm lovin' VM

Jeg hører nok til et fåtal af kvinder i verden, der faktisk har set frem til VM. Jeg synes der er sådan en fed stemning omkring det danske landshold, så jeg kan ikke lade være med at lade mig andet end rive med! Jeg er allerede igang med at finde ud af hvem jeg skal se alle Danmarks kampe med, da sådan nogle helt sikkert ikke skal ses alene! (Og det første jeg gjorde, da jeg fik min arbejdsplan for næste uge var, at tjekke om jeg havde fri mandag (og torsdag - men det er slet ikke fodboldrelateret), så jeg havde mulighed for at se Danmarks første kamp kl. 13.30). Desuden bliver Hr. Kæreste så medgørelig og sød, hvis jeg lader ham sumpe i VM-land (han vil nemlig gerne se ALLE kampe der spilles og det er jeg lidt ligeglad med). Igår betød det at jeg uden brok fik ham overtalt til lækker indisk takeout på sofaen efterfulgt af indisk is og 2 timers fodmassage til moi. Ja, i læste rigtigt - TO timer. Så piger, VM behøver slet ikke at være en dårlig ting! Jeg ser frem til det hele: danske kampe med vennerne og mere fodmassage...

Billedet er iøvrigt lavet i en fjollet facebook applikation der hedder noget ala "Bliv Fodboldfan". I har sikkert opdaget, at en del af jeres venner har lignende billeder pt.


I'm lovin' the fact that the World Championships has started. I love the atmosphere around the danish team and how danes come together to watch these matches. And Mr. Boyfriend is very nice when he wants to make sure that he can watch other matches than the danish ones - last night I got a 2 hour footrub. Yes, you read it right - TWO hours! Danmark has it's first match monday against Holland. Go Denmark!

7 comments:

Tina Donbæk Larsen said...

Du er ikke alene ;)

Ann-Sophie said...

Åh, egoistisk set, er jeg lidt træt af det, må jeg nok indrømme.
Min kæreste lever af at spille fodbold, så mit liv volverer om fodbold, whether I like it or not.
Hver gang vi er ude med hans venner eller vores familie handler 80% af snakken om fodbold. Når sæsonen er igang, er der sindsygt meget fokus og pres på spillerne - og selvføøøølgelig, skal de se konkurrenternes kampe, foruden at spille deres egne.. Fodbold, fodbold, fodbold, fodbold. Hver dag.

Men om sommeren, når de har ferie, så får jeg et pusterum.. men ikke i år, når der er VM.

Det ironiske er, at jeg er vokset op med tre brødre hos min far, og hver eneste gang de skulle se fodbold, fortrak jeg en teenagefornærmet mine og gik ind på mit værelse for at læse modeblade og høre musik. Det blev for meget som ene pige med al den mandehørm! Og så ender man sgu' sammen med en fodboldspiller, så nu er mit liv sådan permanent! Skæbens ironi ;)

Med det sagt, synes jeg det er hyggeligt med den national- og fællesskabsfølelse, folk dyrker i disse dage :)

rijaH said...

Hah det måtte jeg også lige prøve :D Fantastisk applikation! :D

Miss Jeanett said...

@ Tina Donbæk Larsen
Dejligt at høre ;)

@ Ann-Sophie
Det forstår jeg godt tildels. Nogle reagerer i din situation sikkert, men at blive træt af det lige som dig (hvilket jeg godt forstår - min kæreste er i politik og det samme er 60% af vores venner og ydeligere 30% vil gerne SNAKKE politik, når vi er sammen. Jeg får politik-overload engang imellem). Og den anden halvdel ville nok ende med at blive rigtig interesseret i det på hobby-plan. Jeg tror mest jeg hælder til det sidste. Jeg er klart blevet MEGET mere interesseret i politik efter jeg mødte min kæreste - men jeg kommer også fra en familie, hvor der altid er blevet snakket meget politik i hjemmet. Jeg kan dog som sagt godt få politik-overload i perioder, hvor det fylder meget... fx. under vigtige forhandlinger og valgkampe.

@ rijaH
Ja, den er egentlig ret sjov! Sjovt at se sig selv derinde med røde krøller hehe.

Ann-Sophie said...

Det kan jeg sagtens følge dig i. Det er nok en god betegnelse for det - man får simpelthen overload!

Når ret skal være ret, så interesserer jeg mig også for aspekter af fodboldindustrien. Jeg læser jo erhvervøkonomi og kommunikation, så der er bestemt aspekter jeg finder enormt spændende, f.x. fankulturen, sponsoraftaler, tv-aftaler, klubbernes organisation, og deres strategi. Særligt fankulturen er uhyre interessant: hvordan skaber man en stærk fællesskabs- og loyalitetsfølelse?
Og sponsoraftaler: hvilke firmaer vil associeres med hvilke klubber? Tag Hummel f.x. De har en klar strategi om at de gerne vil forbindes med folkekære, hårdtarbejdende klubber - "en klub af folket" om man vil - så derfor leverer de trøjer til AGF, SønderjyskE og Frem. Nå, nok ævl, you get the picture ;)
Alle kampe min kæreste spiller med i, synes jeg er interessante, så grundlæggende set, skal jeg nok kunne relatere til spillerne og føle at noget står på spil, før jeg kan lade mig rive med.

Rikke said...

Du er bestemt ikke den eneste, og det er sgu en kliché, at kvinder ikke ser fodbold.. er træt af mediernes historier og alle vm-magasiner, der bringer artikler om at "nu skal kvinderne ud af stuen og ind i det køkken", og blablabla. Gid man dog kunne bringe historier med en ny synsvinkel med en af os, der rent faktisk ved lige så meget (hvis ikke meget mere) end mændene om den fantastiske sport :-) jeg ved i hvert fald, hvad jeg skal lave hver eneste dag den næste måned kl. 13.30, 16.00 og 20.30!

Miss Jeanett said...

@ Ann-Sophie
Jeg forstår dig udemærket! Jeg synes også store dele af politikken er spændende, men nogle af tingene gider jeg ikke rigtig. Og det du nævner der lyder også super interessant. Jeg har jo selv en del markedsføring/markedsanalyse osv indenover mit studie, så jeg kan godt se det spændende i det du nævner.

@ Rikke
I hear you sister! Der skal altid gøres grin med hvor LIDT kvinder ved om fodbold. Hvad alle os der faktisk godt ved hvad offside er, godt ved hvor og hvornår der dømmes frispark istedet for straffe og hvor mange gule kort man må ha' før man ryger ud. Fedt at høre, at der også er andre tøser derude der kigger med!