Apr 21, 2009

Miss California on gay-marriage


Ouch! Everybody's talking about this these days - it's all over the internet gossip sites. On sunday night the americans crown their Miss USA as they do every year. Durring the show the contestans got some questions that they had to answer. Miss California, Carrie Prejean, got a question wether or not she was for gay-marriage - and why. This was her answer:

"We live in a land where you can choose same-sex marriage or opposite. And you know what, I think in my country, in my family, I think that I believe that a marriage should be between a man and a woman. No offense to anybody out there, but that's how I was raised".


Her answer has been recieved very badly around the world - especially here in Europe, but also in big parts of the US. Carrie Prejean has since the show explained that her oppinion is based on her beliefes and that it is biblically correct to be against gay-marriage. And it probably didn't help her (or made her look better) that it was über-gay gossip-blogger Perez Hilton who asked her the question *giggles*. Miss California come in 2nd place - Miss North Carolina won.
Personally I don't agree with her. I'm for gay-marriage and I think you should be able to marry the one you love wether or not you have the same sex or not. Love between a gay couple can be just as true, pure and strong as the love between a man and a woman. Luckly it's legal in Denmark and I'm very happy about that.
What do you think?


-----------------------------------------


Av! Alle har snakket om dette de sidste par dage - det er simpelthen på alle gossip sider rundt omkring på internet. I søndags kårede amerikanerne (well, egentlig nogle dommere... men whatever) deres Miss USA som de gør hvert år. I løbet af showet fik deltagerne nogle spørgsmål som de skulle svare på. Miss Californien, Carrie Prejean, fik spørgsmålet om hun var for eller imod at homoseksuelle skulle have lov til at blive gift - og en begrundelse for hendes svar. Her er hvad der var hendes svar:

"Vi lever i et land hvor man kan vælge at homoseksuelle må gifte sig eller modsat. Og ved du hvad, jeg mener at i mit land, i min familie, at jeg mener at ægteskab skal være imellem en mand og en kvinde. Det er ikke for at støde nogen derude, men det er sådan jeg er opdraget".


Hendes svar har mødt stor modstand og foragelse - især her i Europa, men også i store dele af USA. Carrie Prejean har siden showet været ude og prøve at forklare hendes holdning med at den er baseret på hendes religion og at det ville være ukorrekt ifølge Biblen at være for homo-ægteskab. Og så hjalp det hende ikke ligefrem at det var über-gay gossip-blogger Perez Hilton der stillede hende spørgsmålet under selve showet. Han har efterfølgende også "slagtet" hende flere gange på hans side. Miss California fik forresten 2. pladsen - Miss North Carolina vandt.

Personligt er jeg overhovedet ikke enig med hende. Jeg er for at homoseksuelle skal have samme rettigheder som os andre og jeg mener at alle skal have ret til at gifte sig med den de elsker - lige meget om de er af samme køn eller ej. Heldigvis er det muligt i Danmark og det er jeg meget glad for!

Hvad synes du?

6 comments:

Freyas said...

Jeg er bestemt heller ikke enig med hende, men på den anden side, hvis man spørger hende,så må man forvente at få hendes ærlige mening også selvom man ikke bryder sig om svaret. Jeg syntes, det er hyklerisk at spørge hende om noget, og derefter slagte hende pga. hendes svar.

Susie
stylemeupplease.blogspot.com

Miss Jeanett said...

Det er jeg også enig med dig! Han har nærmest skabt en lynching-stemning på sin side omkring hende og det er i mine øje fuldstændig crazy! Men omvendt er det jo det han lever af. Hvis man læser hans sladder ofte, så vil man lægge mærke til at han enten elsker folk eller HADER folk - og det skinner igennem når han poster sladder om det. Det er hans "stil". Men er enig med dig i at det er ikke i orden - selvom vi er nok så uenige med hende.

Mette said...

Blot en lille korrektion: Nu er ÆGTESKAB mellem homoseksuelle ikke tilladt i DK, som du skriver i din tekst - det er derimod registreret partnerskab. Og der faktisk en forskel...
http://da.wikipedia.org/wiki/Registreret_partnerskab

Mvh
Mette

Miss Jeanett said...

Mette - Hej :) Ja, det ved jeg godt - jeg besluttede bare at det var for besværligt at begynde at rode ægteskab og registret partnerskab sammen, når jeg skriver på 2 sprog. Men jeg ved godt der er en forskel. Men det er altså også muligt i DK at få en præst til at "velsigne". Det er bare op til den enkelte præst om han/hun vil gøre det.

Mette said...

Helt ok (også selvom det ikke kun handler om kirkelig vielse, det der med ægteskab eller ej). Jeg er bare så træt af, at vi bryster os af at leve i et åh så frisindet land, der tillader ægteskab for bøsser og lesbiske. Når vi nu reelt ikke gør det (omend reg partnerskab dog er et skridt på vejen)

Miss Jeanett said...

Jeg synes da helt klart også at homoseksuelle skal have HELT samme rettigheder som os andre. Men vi er faktisk ret frisindet i forhold til de fleste andre lande. Vi var det første land i verden der tillod registreret partnerskab. Og senest har homoseksuelle par jo fået lov til at få hjælp til kunstigbefrugtning (det gælder så selvfølgelig mest de lesbiske haha).