Aug 21, 2009

True Blood


I found out how I'm gonna spend this friday night! I'm gonna watch my new favourite show True Blood. I'm done with the 1st season and now I've started on the 2nd one... and it's only getting better and better. And I love the theme song for the show - I'm singing along everytime! It's called "Bad things" by Jace Everett.
The serie is about Sookie Stackhouse who lives in a small town called Bon Temps in Louisiana, USA. She lives with her grandmother and brother Jason (who is a bit stupid, but a total snack!). She works as a waitress at Merlotte's - where her boss Sam has had a crush on her for ages! Sookie has a small secret - she can read the minds of other people. She simply hears what they're thinking! One night a vampire named Bill Compton walks in to the diner and they fall in love with each other. The world in this show is a bit special; humans know about vampires since they came out of the "coffin" a few years back. A lot of people are against the vampires (especially a lot of religious groups) because they don't believe that they can control their thirst. Most of the vampires claim not to be feeding of humans since this new product "True Blood" came on the market. It's synthetic blood. As the shows develops it gets clear that humans and vampires aren't the only creatures in this world... The show is so great - though a bit sexual - but very intriging. I highly recommend this serie!

Do you know it?

--------------------------

Jeg har fundet ud af hvad min fredag aften skal gå med. Jeg vil se flere afsnit af min nye ynglings serie True Blood. Jeg er lige blevet færdig med første sæson og nu er jeg godt i gang med sæson 2... og serien bliver kun bedre og bedre! Og så er jeg helt vild med titelmelodien til serien - jeg sidder og synger med hver gang! Den hedder "Bad things" af Jace Everett.
Serien handler om pigen Sookie Stackhouse som bor i en meget lille by Bon Temps i staten Louisiana i USA. Hun bor sammen med sin bedstemor og storebror Jason (som er lidt halv-blank, men tilgengæld noget af en hottie!). Hun arbejder på en diner/bar der hedder Merlotte's - ejet af hendes chef som har haft en crush på hende i evigheder! Sookie har selv en lille hemmelighed; hun kan høre/læse folks tanker! En aften, hvor Sookie er på arbejde, kommer vampyren Bill Compton ind i baren og de to forelsker sig straks. Hele samfundssituationen i serien er lidt speciel: mennesker ved godt at vampyrer eksisterer, da de "sprang ud af kisten" nogle år tilbage. Det gjorde de efter at der blev opfundet syntetisk blod (som hedder "True Blood") som gjorde det muligt for dem, at leve uden at drikke blod fra mennesker. Der er dog en masse mennesker der er imod vampyrer - de tror simpelthen ikke at de er i stand til at styre deres tørst for rigtigt menneske-blod. Som serien skrider frem bliver det klart, at mennesker og vampyrer er ikke de eneste "væsner" i denne verden... Serien er SÅ fed - ret seksuel - og super spændende. Bestemt et kig værd!

Kender i den?

Jason - Sookie's hunky brother


Sookie and Bill at Fangtasia - the vampire bar in Bon Temps


11 comments:

Lil said...

I love True Blood! I've only just discovered it so I'm still on the first season.
The opening credits are the best I've ever seen!

Tuggie said...

Følger også nysgerrigt med. Men må sige at indtil videre var 1. sæson mere fængende. 2. sæson er lidt for uoverskuelig og forvirrende. Der sker lidt for mange ting, hvor der i 1. sæson var en rød tråd gennem det hele.
Men alligevel er den fed :)

linaa, said...

:(
no ive never seen it.. maybe it's cuz i live in australia.

Golden said...

I've heard about this series. Hmm, I might as well check it out.

Jasmina said...

Jeg er fuldstændigt vild med serien, og har allerede set S2E9 Ved ikke hvor langt du er, men jeg var lidt skuffet over S2E8 - lidt for meget pathos, og jeg var lidt bange for at serien nu har mistet sit umpf, men E9 er bare rigtig fed.

Da serien kom ud, gik jeg hele tiden og lyttede til Jace Everett, elsker den her lyd fra Sydstaterne.

The Chick said...

Jeg har overvejet meget, om man skulle give serien et forsøg. Jeg er total hooked på Twilight, så temaet lyder jo interessant.

Men er der ikke en lille smule rip-off over den? Du ved, med hele det her tænkelæsnings-halløj og vampyrer, der ikke jagter mennesker?

Men det kunne jo være, at man skal prøve at se den alligevel. Du sælger den godt! :D

Ydun said...

Jeg elsker True Blood! Uhm og Bill er bare fantastisk! Bøgerne er også bare rigtig gode!

Jeg følger serien trofast hver mandag morgen :D

Miss Jeanett said...

@ Lil
I totally agree with you - the opening credits are SO cool!

@ Tuggie
Ej, hvor sjovt - jeg synes faktisk 2. sæson so far er langt bedre. Jeg blev først rigtig fanget af 1. sæson midt i. Overvejede faktisk at droppe serien i starten.

@ linaa
You can see it online ;) You should give it a chance!

@ Golden
You should! :D

@ Jasmina
Jeg har netop også set 0209 - super afsnit! Ja, jeg er enig med dig. De har gået nok lukket og slukket mange ting nu. Og sæsonen er jo stadig ikke slut... det eneste der er uafsluttet er alt det med den der crazy bitch Mary-Ann. Hun er scary!

@ The Chick
Det synes jeg ikke - det er der er anderledes her er at det er menneskerne der har evner, ikke vampyrerne. Og så er historien ikke så fyldt med kærlighed - nærmere begær! Giv den en 4-5 afsnits chance og se om det er noget for dig! (og jeg er også vild med Twilight!)

@ Ydun
Kan man gå i gang med at læse bøgerne selvom man har set serien? Eller ved man så for meget?

Ydun said...

Jeg så første sæson og gik så i gang med bøgerne derefter. Eller har indtil videre kun læst den første.

De har ændret noget i plottet, har jeg fået at vide, i løbet af de næste bøger, men hvis man gerne vil have mere Sookie og Bill, så er det en good way to go!

C. said...

oh my this has been on Cinemax the whole time !!!

Miss Jeanett said...

@ Ydun
Hmm det kunne være man skulle overveje det ;)

@ C.
You should watch it! It's a great serie!