Sep 24, 2010

Brownie med valnødder

Photobucket

Da jeg var barn var jeg KÆMPE Pippi (Langstrømpe) fan. Jeg elskede simpelthen hendes uartigheder og fjollede ideer. En af de ting jeg synes var helt vildt sejt var, at hun spiste lagkage til morgenmad. Jeg tror, at hun den dag i dag er skyld i min store kærlighed for lagkage og at jeg stadig føler mig lidt rebelsk, når jeg spiser kage til morgenmad. Og det er hvad jeg har gjort i dag. Jeg er startet dagen med et rigtig lækkert stykke brownie. Jeg bagte den igår aftes, men den har bedst af at stå en del timer og "falde sammen", så den er helt perfekt idag. Opskriften er hernede under, hvis i skulle være interesseret ;)

200 g mørk chokolade
200 g smør
3 æg
125 g mel
130 g brun farin
165 g sukker
3-4 tsk vaniljesukker
½ tsk salt
150 g valnødder

Smør og chokolade smeltes sammen i en gryde ved meget lav varme. Når det er smeltet tages det væk fra varmen og sættes til afkøling på en kold varmeplade imens man laver det næste. Æg, mel, brun farin, sukker, vaniljesukker og salt piskes sammen (det er nemmeste med en elpisker) til en luftigt masse. Chokolade-smør blandingen vendes i indtil dejen har en ensartet farve. Valnødder hakkes groft og vendes i dejen. Dejen kommes i en smurt form (jeg brugte bare en rund springform) og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. Hold lidt øje med den, da der jo er forskel på ovne og hvor varme de bliver. Den skal virke "ubagt" og våd i midten af kagen, da den ellers så bliver for tør. Når kagen er bagt færdig, så tages den ud og sættes på køl. Den skal helst stå en 5-6 timer før man spiser den, da den skal ha' lov til at "falde sammen" og blive rigtig "tung". Jeg lod min stå natten over. Hvis i prøver min opskrift, så lad mig endelig høre hvad i synes! :)

Tips: Man kan evt købe mørk chokolade med smag (fx appelsin eller mynthe) for at varriere det lidt. Valnødder kan også udskiftes med enten hasselnødder eller usaltede pistacenødder.


I made this brownie last night. You need: 3 eggs, 125 g flour, 200 g butter, 200 g dark chocolate, 130 g brown sugar, 165 g sugar, ½ tea spoon of salt, 3-4 tea spoons of vanilla sugar and 150 g walnuts. Melt butter and chocolate together. Mix the rest of the ingredienses together (except for walnuts and the butter/chocolate mix). When done, the put the butter-chocolate melt in. Chop the walnuts a bit and put them in too. Bake it in the oven at 180 degrees in about 20 mins.

8 comments:

Maria said...

Jeg synes virkelig du skal gøre det til en vane at poste dine kageopskrifter, for tænderne løber da totalt i vand! :D
Har faktisk planlagt at prøve din banankageopskrift her i weekenden.

Kh Maria uden dagbog

Janni C. C. said...

Den ser lækker ud!
Må man hellere prøve en dag :-)

Guapizimo said...

Uhm lækkert!! Jeg kunne også sagtens finde på at spise kage til morgenmad! ;)

Miss Jeanett said...

@ Maria
Det skal jeg nok prøve på at huske :) Håber ihvert fald at i kan lide dem!

Janni + Guapizimo
Hehe ja kage til morgenmad er skønt.

Marie said...

haps haps eeelsker chokolade kage ;) Jeg kunne også spise det dagen lang hvis det skulle være ;)
følg min blog her ;)
http://www.mariebraends.blogspot.com/

june... said...

Mums!!!

Den skal jeg helt sikkert prøve :)
God weekend!

/June
pixeleret.blogspot.com

Simone said...

Jeg bliver altid så lækkersulten, når du poster opskrifter - det hele ser jo så lækkert ud! (:

Julie said...

Mmmm den ser lækker ud. Den må jeg prøve en dag! :-)

Var også stor pippi fan da jeg var lille, - jeg ville dø for sådan et sodavandstræ hun havde ;-)

/Julie
www.99dresses.blogspot.com